Wat is een sloopauto?

Wat is een sloopauto?

Een sloopauto is tegenwoordig een term die je niet meer vaak voorbij zien komen. Toch zijn er veel auto’s die onder de term sloopauto vallen. Een sloopauto heeft geen waarde meer voor de maatschappij en wordt vaak gesloopt. Zo kan het zijn dat je auto total loss is verklaard, of dat je auto niet meer door de keuring komt. Wanneer de kosten van de reparatie hoger zijn dan de waarde van je voertuig, is dit het natuurlijk niet waard. Het is dan echt tijd om afscheid te nemen van je sloopauto en deze te verkopen. Het verkopen van een sloopauto is ingewikkeld, omdat niemand deze wilt hebben. Wie wilt er nu een auto kopen, die je niet kan gebruiken? Logisch gezien niemand, maar toch kun je een sloopauto eenvoudig verkopen aan een sloperij. Maar waarom wilt een sloperij je sloopauto kopen? En wat doet de sloperij hiermee? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Waarom wilt een sloperij je sloopauto kopen?

Een sloperij is vaak door het RDW erkend en is verantwoordelijk voor het slopen van sloopauto’s. De auto’s moeten natuurlijk ergens heen kunnen en moeten helemaal verwerkt worden. Een sloopauto kan alleen terecht bij de sloperij en de sloperij verdient hiermee ook geld. Door de voertuigen te slopen, kunnen ze de onderdelen van het voertuig af halen. Deze worden vaak opgeslagen in een magazijn en deze onderdelen worden doorverkocht. Zo zijn er verschillende mensen die onderdelen nodig hebben voor hun voertuig. Zo kunnen er onderdelen kapot zijn, of dat er bepaalde onderdelen niet meer goed werken. Sommige auto-onderdelen zijn veel geld waard en hierdoor kan de sloperij goed geld verdienen. Ook verkopen ze het oud ijzer van de sloopauto en betalen ze hiermee de vergoeding aan de klant die een sloopauto verkoopt.

Wat doet een sloperij precies?

Wanneer je een sloopauto verkoopt aan een sloperij, gaan ze direct aan de slag. Zo regelen ze een vrijwaring code voor je sloopauto, zodat de sloopauto niet meer onder je naam staat. Daarna gaan ze direct aan de slag met de demontage van je sloopauto. Zo halen ze alle vloeistoffen en gevaarlijke stoffen zoals de accu uit de sloopauto. Ook strippen ze de sloopauto van bruikbare onderdelen, zoals hierboven genoemd. Wanneer de sloopauto geen economische waarde meer heeft voor de sloperij, wordt deze naar een shredder gebracht voor verdere verwerking.

Reacties zijn gesloten.